Zomerpartij Bilsen – Swentibold

BilSen – Swentibold 17-08-2017

Liefst 29 deelnemers (19 van BilSen en 10 van Born) begonnen aan de eerste Inter-Limburgse scrabblewedstrijd. De gastspelers mochten een pen van de Bilzerse Seniorenwerking ontvangen.

In de mooie zaal met beamerbediening was het begin van de partij voor Guy en Odette. In beurt vier pakten Mieke en Erna uit met NATIEVEN (65), waardoor Mieke in de tussenstand 41 punten uitliep op Odette.
Na ZAANDE (42) duo Frany en Erna, ging de eerste solo van de avond naar Frany met het vooral in Nederland gebruikte OUMA (35).
Guy vergiste zich van letter en was op achtervolgen aangewezen. Met de letters van de achtste beurt verraste Dicky iedereen met de soloscrabble WEIDEKOE (66). Een beurt later zag alleen Erna ENNUI (27).

Pauze 459: Mieke M. 390, Frany 375, Christel 6363, Patricia en Dicky 356.

Na de lekkere cake nam Erna met RULLER (35) haar tweede solo mee.
In de dertiende beurt lagen de scrabbles, door de trekking van 2 blanco blokjes, voor het rapen: ROTTIGER, GROTEREN, GROOTSER, GROTERS, GROTERE, uiteindelijk haalde DROGEERT (86) het bord.
Met PROFJE (32) scoorde Erna haar derde solo. In die beurt was de verleiding groot om van RULLER PRULLER te maken, echter, van Dale kent geen pruller. Daardoor liet Mieke M. een nul optekenen en kwam Frany aan de leiding.
Vanaf de 18de lettertrekking was het werken geblazen voor lettertrekster Irene. De weinig overgebleven klinkers wilden maar niet uit het letterzakje komen. Na vier trekkingen kon eindelijk QUE (31) worden gelegd en na nog verschillende pogingen maakten BE, WOB en EX een einde aan deze gezellige partij. Zeker voor herhaling vatbaar!

De top-5 werd mooi verdeeld tussen beide kampen:

  1. Frany (BilSen) 773 – 2. Mieke M. (Swentibold) 772 – 3. Freddy (BilSen) 765 – Guy (Swentibold) 742 – Patricia (BilSen) 735.